Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_7232.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_7232.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_7229.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_7229.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_7094.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_7094.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_7143.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/IMG_7143.jpg'
alt

Motto: Josef Čapek:
„Kultura národa se pozná podle toho, jak se umí postarat o staré lidi a zvířata“

Ve středu 28. října 2009 dopoledne jsme navštívili po dohodě s panem Váňou jeho útulek se zvířaty v Kletečné.  Co nás, hasiče – psovody  k tomu vedlo? Zkušenost se ztracenými a zatoulanými psy. Vědomí, že kdyby se nám náhodou ztratil pes, existují dobří lidé, kteří mu pomohou a dají vědět? Ale kam se obrátit? Kdyby tak byly internetové stránky!  Členové našich rodin se rozhodli zapojit do záchranné akce a vytvořit pro útulek informační internetové stránky.

alt

Od června letošního roku do října jsem se jen v naší obci snažila pomoci dvanácti zatoulaným nebo vyhozeným psům. Protože jsem pejskař, obrací se na mně občané a pomoc. Nebudu popisovat hledání majitelů, je to smutné a finančně náročné. Obec tuto situaci neřeší, v domnění, že psi přišli a zase odejdou..

Když v červenci dva zatoulaní, vyhladovělí psi ohrožovali u rozestavěného domu majitele, telefonoval mi známý o pomoc. Následovala spousta telefonů, oslovila jsem svoje přátele, kteří mi byli ochotni pomoci. Požádala jsem tedy o pomoc pana Váňu, o kterém jsem slyšela, že má „nějaký“ útulek. Přijel osobně do hodiny s velkým autem, za odchyt a krmení nic nechtěl, což mě velice překvapilo. Později jsem se o jeho útulek víc zajímala. Pro orovnání: odchyt psa stojí v městských útulcích 4.000 Kč a jeho pobyt v útulku každý měsíc 1.500 Kč. Kdo by to platil?!?

alt

Členové SDH Želiv 2 schválili  materiální pomoc tomuto útulku a tak se rozjelo do Kletečné pět našich zástupců se dvěma auty naloženými různým krmením a léky. Zvířata zde nestrádají, mají krmení i lásku svého majitele. Chatrné prostory jsou sice velké, ale bylo by třeba pomocné ruce a finance na vybudování nových kotců a voliér pro ptáky.

alt

Přestárlá, odložená nebo jinak hendikepovaná zvířata, lamy, velbloud, psi, koně, kráva i kozy na nás velmi zapůsobila. Po celou prohlídku útulkem nás provázely přátelské kočky a kulhající pes..

Na našich stránkách se brzy dovíte odkaz na internetové stránky útulku pana Ládi Váni v Kletečné. Snad tím víc pomůžeme obětavému majiteli a ošetřovateli útulku, aby se vylepšilo celé prostředí této malé ZOO a dopřálo se odloženým a hendikepovaným zvířatům důstojného žití.

Jen abychom mu naší aktivitou neublížili a lidé místo pomoci mu nepřiváželi stará a nemocná zvířata na dožití. No, uvidíme!

(Za krmení a pomoc útulku děkujeme členům: Marii, Květě, Tomášovi, Vlastě, Jirkům S. a N.)

Fotky najdete ve fotogalerii.