Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/01IMG_4170.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/01IMG_4170.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/59IMG_3939.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/59IMG_3939.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/61IMG_3904.jpg'
There was a problem loading image 'images/fotoalbum/display/61IMG_3904.jpg'
01IMG_4170.jpg

Bylo na čase uspořádat pro naše záchranáře kurz první pomoci s odborníkem Červeného kříže. Poznatky se časem mění a nemůžeme zaostávat a smířit se s tím, že jsme kdysi dávno kurz první pomoci absolvovali.

Prostory ke školení a zajištění jídla nám poskytli majitelé ubytovny u Pípalů v Červené Řečici.59IMG_3939

Školení zahájil v pátek odpoledne lektor Jan Štěpán, kvalifikovaný záchranář a řidič záchranky z Pelhřimova. Měl pro nás mnoho příkladů z praxe, jeho nadšené vyprávění všechny zaujalo a nenechal nikoho lenošit a nutil nás k přemýšlení, komunikaci a hlavně nás hodně chválil. Taktně opakoval složité pasáže a nešetřil časem při praktických ukázkách, aby si každý z nás vše vyzkoušel. Při jeho vyprávění nám jezdil i mráz po zádech, ale byla i legrace. Přestávky byly vysvobozující, ale vraceli jsme se ochotně, kávy se spotřebovalo hodně, občerstvení zmizelo ani nevíme jak. V pátek jsme vydrželi do pozdních hodin s tím, že druhý den zahájíme až v 9.00 hodin.

61IMG_3904.jpg

V sobotu dopoledne jsme si všichni zopakovali resuscitaci, seznámení s defibrilátorem, protišoková opatření, obvazování a další informace od našeho Honzy. Byl čas i na shlédnutí DVD s dopravními nehodami. Školení bylo náročné, ale splnilo svůj účel. Bude na nás, abychom si ještě ve volné chvíli prostudovali brožuru první pomoci, kterou jsme obdrželi.

A závazek? Při našich větších výcvikových akcích si budeme opakovat poznatky praktickými ukázkami tak, abychom si je upevnili a jak se říká, přešli nám do krve.

Cvičit záchranářské psy nás všechny baví, ale zúčastnit se kurzu první pomoci, ještě si ho zaplatit z vlastní kapsy ukazuje na to, že jsme správný tým. Díky všem, kteři přišli a prokázali svůj zájem, znalosti se nám budou hodit nejen pro náš sport, ale i pro soukromý život. Vždyť zdraví, to je to nejcennější co máme.

Jednotlivé kroky při poskytnutí první pomoci si můžete prohlédnou ve přiložené fotogalerii.