b_150_100_16777215_00_images_fotoalbum_dsc07821.jpgJak už bývá v posledních letech zvykem, patřil druhý červnový týden dobrovolným hasičům - psovodům a letnímu výcvikovému táboru na Spáleništi u Lipna, intenzivně věnovanému záchranářskému výcviku.

Autentické sutiny, na jejichž výstavbě pracovala Jihočeská záchranná brigáda dlouhých deset let, krásná příroda, perfektní zázemí, výboraná parta a intenzivní výcvik - to vše dohromady zajistilo týden plný pohody, legrace a dobrodružství s čtyřnohými kamarády.b_150_100_16777215_00_images_fotoalbum_s_dsc07467.jpg

Jednou z nejdůležitějších věcí během pobytu je počasí a to nám letos celkem přálo. Nebylo ani moc teplo (což by nebylo dobré pro pejsky), ani moc zima ( což by zase nebylo dobré pro páníčky) a pršelo jen jeden den. Každé dopoledne jsme věnovali cvičení v sutinách a odpoledně jsme jezdili na Lipno, kde má záchranná brigáda svou soukromou pláž , na níž se cvičí vodní záchranářství. A samotné večery byly věnovány utužování kolektivu :-)

Závěrem lze tedy říci, že týden na Spáleništi byl vydařený a nezapomenutelný pro všechny zúčastněné, kteří se již teď těší na další výcvikový týden v příštím roce.

Další fotky najdete ve fotogalerii