alt

I velikonoční, dubnovou sobotu využili naši pejskaři na výcvik, tentokrát v areálu želivského kláštera, který stojí na soutoku řek Želivky a Trnávky. Klášter byl založen v r. 1139 knížetem Soběslavem a kněžnou Adlétou.

Setkání všech psovodů, figurantů a rodinných členů bylo ve 13 hodin před kostelem Narození Panny Marie. Mimochodem, dvě hlavní věže měří 44 m. Při seznamování s objektem jsme mohli v klášteře shlédnout obrazy biskupů a klášterní výzdobu. Za pochopení a umožnění výcviku v areálu kláštera vděčíme panu opatovi a páteru panu Šimkovi.

altalt

I když objekt připomínal klášter v Pohledu, bylo cvičení zajímavé a přínosné. Využili jsme půdní prostory a sklepy. Terén se zdál jednoduchý, ale dal našim psům opravdu zabrat.

Bohužel jsme byli časově omezeni a tak se zdálo výcvikové odpoledne trochu uspěchané, když si ale uvědomíme, že nás na zkouškách a závodech tlačí čas, tak můžeme říct: „Všechno zlé na něco dobré."

Velikonoční sobotu nám připomněla Jana Šmídová, která obdarovala všechny účastníky cvičení perníkovými kuřaty, byly výborné.

Po výcviku jsme vzorně předali objekt panu páterovi, který sliboval, že si cvičení můžeme zopakovat někdy příště. Určitě pozvání využijeme.

Dostatek času pak zbylo na překážky na břehu řeky Želivky a pak rychle domů zachránit čest kuchařek a péct mazance a uspokojit členy rodiny velikonočními dobrotami.

alt alt alt alt